Ljudsystem används i shoppingcenter, butiker, tågstationer, sportanläggningar och många andra typer av lokaler. Vanliga användningsområden är bakgrundsmusik, utrop och för att integrera med ett utrymningslarm. Vi har professionella ljud- och utrymningssystem för alla behov. Vi kan hjälpa dig att ta fram en lösning som passar just er verksamhet.

 

Ljudsystem med hög ljudkvalitet

När ljudsystem används för PA (Public Adress) är det viktigt att höra vad som sägs. Med ett välanpassat system går det att leverera rent och bra ljud i lokalen. Det kan till exempel handla om ett badhus, en flygplats eller en teater. Olika lokaler ställer olika krav, men det brukar alltid gå att hitta en lämplig lösning. Ljudsystem är mycket anpassningsbara och består av många olika komponenter som högtalare, förstärkare och hörselslingor.

 

Högtalare når ut med ljudet

Oavsett vad ljudsystemet används till så behövs bra högtalare. Det finns många olika varianter som går att montera i tak eller på väggar. Ska de sitta utomhus måste du välja en väderbeständig modell. Är högtalarna tänkta att sitta väl synligt inomhus kan det vara en god idé att välja en design som passar till den övriga inredningen. När högtalaren används för ett utrymningssystem bör den vara pålitlig och kraftfull så att utrymningslarmet ger önskad effekt i skarpt läge.

 

Hörslinga för att öka lokalens tillgänglighet

Många lider av nedsatt hörsel och det är en stor utmaning att göra lokaler säkra och tillgängliga för samtliga besökare. Med en hörslinga går det att föra över ljud trådlöst från en ljudkälla, direkt till personens hörapparat. På så sätt kan de ta del av samma information som alla andra, samtidigt som de slipper störande bakgrundsljud och brus. Teknologin används redan flitigt i bland annat konferensrum, kyrkor och hörsalar.

 

Kontakta oss om du har frågor kring professionella ljud- och utrymningssystem eller högtalare och förstärkare. Vi hjälper också till om du behöver en hörselslinga till ditt ljudsystem för att göra lokalen mer tillgänglig.

 

Related Articles

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *